Over mij

af

Nederlandse Kerk in Londen

Joost Röselaers (1979) is algemeen secretaris van de remonstranten, een vooruitstrevende geloofsgemeenschap in Nederland. Daarnaast is hij predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid. 
 
Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen.  In 2016 voltrok Röselaers het eerste kerkelijke homo- huwelijk in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit zijn kerk gaf Röselaers ook vorm aan het Dutch Centre en de Nederlandse City Lunches (NCL) in Londen. Door deze vernieuwende activiteiten is de Nederlandse Kerk in Londen geworden tot een plek van ontmoeting en zingeving voor alle Nederlanders in Londen – kerkelijk of niet.

Joost groeide op in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Na de Vrije Hogeschool in Driebergen studeerde hij theologie in Leiden en Kaapstad. Tijdens zijn studie was Joost bestuurslid bij de vereniging Jonge Vrienden van het Concertgebouw. Joost studeerde af op het verzoeningsproces in Zuid-Afrika.

Naast zijn werkzaamheden als predikant is Joost actief in de politiek en in verschillende besturen (o.a. van de Preek van de Leek in Amsterdam en van een aantal fondsen), en gaat hij jaarlijks met de Johanniter Hulpverlening mee met een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke handicap.

In 2012 verscheen zijn eerste publicatie, ‘Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’.

Joost is columnist voor het Friesch Dagblad en voor NieuwWij. Daarnaast verschenen er artikelen van hem in Trouw, De Volkskrant en NRC Handelsblad.

In juni 2009 is Joost getrouwd met Anne-Rose. In 2012 werd hun dochter Anne-Sophie geboren, in 2013 hun zoon Florian.