Predikant Joost Röselaers: ‘De kerk moet zijn rol in de samenleving terugclaimen’

Joost Röselaers (38), predikant van de remonstranten van Vrijburg Amsterdam, veranderde van mening over de rol van de kerk in de samenleving.
Laura de Jong – 7 december 2018

Predikant Joost Röselaers. Beeld Ivo van der Bent

Predikant Joost Röselaers. Beeld Ivo van der Bent

Oude opvatting ‘De kerk moet bescheiden zijn, we doen er niet meer toe, we zitten in de marge maar dat is eigenlijk wel goed. De kerk moet er nog zijn voor een kleine groep leden, maar dat is het. Ik merkte bij mezelf maar ook bij andere mensen die verbonden zijn aan de kerk een calvinistisch zondebesef: we hebben ook veel kwaad gedaan, onze tijd is wel geweest. Ik had iets fatalistisch over me: ik vroeg me af of ik mijn pensioen wel zou halen bij de kerk.’ Lees verder . . .

Dit bericht is geplaatst in Pers, Publicatie. Bookmark de permalink.